Novembre 2014

Previsió Cistelles Novembre 2014

 

5-6/11/14 11-12/11/14 18-19/11/14 25-26/11/14
1 Manat Espinacs
1 Manat Espinacs
??  Escarola cabell d'àngel
1 kg Patata 1 kg Patata 1 kg Patata 1 kg Patata
conseva de tomàquet Carbassa Carbassa conserva de tomàquet
Escarola
Escarola (quinzenals) o ceba seca (setmanals)
1 kg ceba seca
1 Manat Porro
Col (setmanals) o Porro (quinzenals) 1 Manat Porro
Brocoli o Col.i.flor Brocoli o Col.i.flor
1 Manat Pastanaga Remolatxa+col i rave 1 Manat Pastanaga

1 Manat Pastanaga

Els producte en negreta són d'altres productors ecològics

 

 Les Cistelles de Novembre

 

           

Les primeres col.liflors estan casi a punt                     Els primers brocolis amb visitant
 

Doncs finalment aquests darrers mesos hem aconseguit muntar les cistelles íntegrament amb els nostres productes!!

De moment han anat apareixent les primeres cols i brocolis a les cistelles del mes passat. A partir d'ara, seran més presents, ja que les darreres setmanes de novembre esperem l'arribada de una plantada de brocoli i altres crucíferes.

Un altre producte que heu trobat sovint el mes passat i trobareu al novembre seran les escaroles. D'ara endavant seran les de la varietat cabell d'àngel de fulla estreta i gust més suau. Sabem que en general hi ha preferència per l'enciam, però haurem d'esperar a què els de l'hivernacle estiguin a punt.

 

        

          Les escaroles cabell d'àngel
 

Com ha arribat a la fi la temporada de tomàquet, hem començat a posar les nostres conserves i la Carbassa 2 cops al mes.

Seguim amb la nostra estimada pastanaga que trobareu 3 cops per setmana. L'altre, hi haurà un combinat de remolatxa i col i rave perquè pugueu incorporar alguna altra verdura a les vostres amanides.

De bledes, no en tindrem fins que estiguin a punt les de l'hivernacle, per això estem posant casi cada setmana un manat d'espinacs, aprofitant que no tenim sovint i que hem tingut una collita ben maca.

La resta de la cistella, estarà composta per patata i porro o ceba seca.

Ja sabeu que nosaltres confeccionem el contingut de les cistelles en funció de l'estat dels cultius a l'hort i també tenint en compte que tingueu alguna verdura per cuinar, la patata i verdures per fer amanides i alguna crema, però estem oberts a qualsevol canvi en el contingut perquè us sigui el més profitossa possible. Així que no us talleu!!!

 

Ara si que ha arribat la tardor

 

Hem tingut un octubre estiuenc. La veritat és que algun dia hem passat més calor que aquest estiu, però sembla que ja ha arribat la tardor i que a partir d'ara ens haurem d'acostumar a abrigar-nos.

Cada any ens costa assumir aquest canvi de temporada. Per una banda, s'agraeix tenir menys feina de treure herbes i plantar però d'altra banda, fa una miqueta de mandra anar a l'hort quan està tot mullat, el cel tapat i fa fresqueta.

De totes maneres, té la seva gràcia passar per diferents etapes al llarg de l'any si no aquesta feina sen's faria molt monòtona.

Des de setembre dediquem gran part de la setmana a collir i preparar les verdures i les comandes i amb la tardor molts dies sota la pluja....

 

la collita
 
Una gran part dels nostres ingressos provenen a part de les cistelles, de vendes que fem a altres productors.

Fins ara, als productors de la Xarxeta, però des de fa uns mesos, també a altres productors del Montseny. Quan vam començar hi havia molt poca gent que es dedicava a la producció de verdura ecològica. Ara, ja som una quinzena, si no més. A l'igual que ens passa a nosaltres, els altres també fan curt de producte per vendre, sovint fallen cultius o es fa una mala previsió i sembla que cada cop els productors ens veiem menys com a possibles competidors, estem més en contacte i col.laborem en l'intercanvi de producte i altres temes.

De pastanaga venem cada setmana entre 200-400 manats. És perfecte però la veritat és que li dediquem 2 dies a la setmana. S'ha de collir, netejar bé el fang, treure les fulles lletges i preparar els manats. Una feinada!!

De les hores que ens queden lliures, dediquem gran part a fer tractaments. En els darrers mesos hi ha hagut moltes papallones que posen els seus ous d'on surten erugues molt voraçes que poden deixar les cols com col.ladors.

 

    

Fent tractament per les orugues                                               Així queden algunes si no hem estat molt a sobre
 

Com cada any, hem fet alguna plantada de ceba tendra que passarà tot l'hivern esperant l'arribada de la calor a l'abril i ja hem sembrat les faves i els alls tendres.

 

   

Les cebes tendres                                                                    els alls ja començen a treure el cap de terra
 
I anem omplint els hivernacles de verdures de fulla com l'enciam, les bledes i els espinacs perquè no ens faltin durant l'hivern.
 

La primera plantada                                           Tot l'hivernacle ple                                  una setmana després. Va ràpid!!
 
I els rucs estan millor que mai. Ara que tenim lliure molt espai on abans estàven els cultius d'estiu, els hem deixat aquest tros perquè es mengin la resta de cultius i vagin adobant amb els seus fems. Ells estan encantats perquè tenen més espai per passejar i còrrer i a més els encanta estar més a prop nostre.
 
                                
                                 Els rucs seguint-nos per l'hort