Març 2016

 

Previsió Contingut Cistelles Març 2016

 

2/3/16
9/3/16
16/3/16 23/3/16 30/3/16
 1 kg Carxofa (Baix Llobregat-Xarxeta)(quinzenals) 1 Manat All tendre
Bossa coctel (Maria Riera-Palafolls) (setmanals) o 1 Manat All tendre  (quinzenals) 1 Manat All tendre  Carxofa (Baix LLobregat-Xarxeta)(quinzenals)
Espinac (Maria Rierra-Palafolls)(setmanals) o bledes (quinzenals)
Bledes (setmanals) o espinacs  (quinzenals)(Maria Riera-Palafolls)
Carbassa (Maria Riera-Palafolls) Espinac (Empordà-Xarxeta) o Bledes (Maria Riera-Palafolls)
Bledes(Maria Riera-Palafolls)
1 Manat Porros 1 Kg ceba (setmanals) o 1 manat porros (quinzenals) 1 kg Patata (Cal Puxica-Gòsol) (setmanals) o 700 gr Pastanaga (Empordà-Xarxeta)(quinzenals) ceba tendra  ceba tendra
1 kg Patata (Cal Puxica-Gòsol) 1 Manat Pastanaga (Empordà-Xarxeta) ceba tendra 1 Manat Pastanaga (Empordà-Xarxeta) 700 gr Pastanaga (Empordà-Xarxeta)
Remolatxa (setmanals) o 700 gr pastanaga (Empordà-Xarxeta)(quinzenals) 1 manat Rave Negre + mitzuna (mostassa japonessa) conserva de tomàquet remolatxa (setmanals) o conserva tomàquet (quinzenals)
All tendre
1 Escarola (Baix Llobregat-Xarxeta) Enciam (setmanals) o escarola (quinzenals)(Baix Llobregat-Xarxeta) Col(Hortec-Conca de Barberà)
Escarola o coctel (Maria Riera-Palafolls) (setmanals) o carbassa (quinzenals) coctel o escarola (Maria Riera-Palafolls)

  Els productes en negretes són d'altres productors ecològics

 

Les cistelles de març

 

Hem fet una previsió del que portaran les cistelles al mes de març però agafeu-la amb pinces perquè entrem en època de transició entre final d'hivern i començament de primavera i costa saber els productes dels que disposarem cada setmana.

 

Els productes del nostre hort comencen a estar sota mínims. Ja hem liquidat arrels com la pastanaga, xirivia, remolatxa, també les cols i de carbassa i porros ja queda ben poc. Sí, aquest mes de l'any ens desespera bastant perquè encare que intentem cada any plantar més quantitat per no quedar-nos sense producte en aquesta època, sempre acabem per quedar-nos curts. D'altra banda, els cultius que collim al començament de primavera com les faves, alls tendres i cebes tendres, encare els hi queda unes  setmanetes per estar a punt.

Tenint en compte aquesta situació, el mes de març i abril haurem de confeccionar les nostres cistelles amb molt producte d'altres productors de la Xarxeta o externs a l'espera que arribin les nostres pròpies collites.

 

 

S'acosta el final de l'hivern

 

Com sempre en aquesta època ens comencem a posar nerviosos, l'hort es comença a veure molt buit , cosa que no ens agrada gens i començem a estar ansiosos per començar a fer noves plantades.

 

Per experiència d'altres anys, sabem, però, que no ens hem de precipitar ja que encare que vulguem plantar aviat, això no farà que aconseguim collites abans. Així que encare que hem plantat els primers enciams, espinacs i bledes a l'exterior, ens resistim a plantar molt més fins d'aquí a unes setmanes.

De moment, estem pasant el tractor per triturar restes de cultius antics i deixar-la ben preparada per començar a sembrar i plantar alguna cosa a finals de març però les grans plantades començaran a partir del mes d'abril.

 

Canvi de finca?

 

De moment, sembla que continuarem cultivant les terres de Can Prat fins que trobem altre finca per continuar la nostra aventura.

Ja sabeu que a l'octubre haurem de marxar de casa perquè no ens renoven el contracte de la vivenda però encare tenim dos anys més de lloguer dels camps assegurat i volem cercar les alternatives amb calma. Serà la tercera vegada que posarem en marxa l'hort i no volem precipinar-nos i cremar-nos abans d'hora.