Març 2015

Previsió Cistelles Març 2015

 

4/3/15 11/3/15 18/3/15 25/3/15
1 Kg Carxofa (Martí Rosell-Maresme) 
broquil o col o brocoli
(Martí Rosell-Maresme) 
1 Kg Carxofa (Martí Rosell) (setmanals)/ broquil o col o brocoli (quinzenals) broquil o col o brocoli (Martí Rosell-Maresme)
1 kg Patata (Cal Puxica- Gòsol) 1 kg Patata (Cal Puxica- Gòsol) 1 kg Patata (Cal Puxica- Gòsol) 1 kg Patata (Cal Puxica- Gòsol)
1 Kg Ceba seca (Aragó)(quinzenals)/1 manat Porros (setmanals)
1 Kg Ceba seca (Aragó)(setmanals) /1 manat Porros (quinzenals)
1 manat Porros
1 Kg Ceba seca (Aragó)

Bledes (setmanals)/Espinac (quinzenals)(Maria Riera-Palafolls)

Espinacs (setmanals) (Maria Riera-Palafolls) o Bledes (quinzenals)
Bledes Espinacs (Maria Riera-Palafolls)
Enciam Enciam (quinzenals)/alls tendre?? (setmanals) (Maria Riera-Palafolls) Pastanaga (Hortec-Vallès Oriental) Enciam  (Maria Riera-Palafolls)
conserva tomàquet (quinzenals) /pastanaga (setmanals) (Hortec-Vallès Oriental)
1 Kg Carxofa (Martí Rosell) (quinzenals)/carbassa?? (setmanals)
remolatxa (setmanals)/Carbassa(quinzenals) conserva tomàquet

Els producte en negreta són d'altres productors ecològics

 

Les Cistelles de Març

 

Com és habitual en aquesta època de l'any, les cistelles d'aquest mes continuen portant força verdura d'altres productors ecològics.  Les ventades que van destrossar un dels hivernacles el mes passat han empitjorat una mica la situació ja que degut a això, hem tingut menys collita d'espinacs, bledes i enciams. Tot i així, no ens desmoralitzem perquè ja comencem a sentir com s'apropa la primavera i amb ella les primeres collites de la nova temporada com els alls tendres i les faves.

La mancança de producte propi, fa que dediquem més temps a la recerca de verdura. Això implica trucades, viatges i malabarismes per aconseguir tenir el màxim de varietat  de productors propers i de confiança.

Veureu que aquest mes hem confeccionat les cistelles diferenciant els cistellaires setmanals dels quinzenals fent que la major part dels productes no es repeteixin dues setmanes seguides i esperem que d'aquesta manera us sigui més profitosa la cistella.

 

S'apropa la primavera???? 

 

Com cada any, en aquesta època comencem a impacientar-nos per l'arribada de la primavera i el bon temps. Les primeres flors dels ametllers i les faves de l'hort ens fan pensar que no trigarà en arribar però la veritat és que ahir mateix va caure una petita pedregada i avui bufa un vent fred que ens ha convençut de que encare haurem de tenir una mica més de paciència.

 

Al febrer, malgrat els virus no ens han donat molta treva,  hem intentat afanyar-nos a acabar les feines pendents per tenir-ho tot a punt abans de que comenci l'època de plantació al març. Hem començat a muntar l'hivernacle que va caure i hem decidit fer-ho nosaltres mateixos ja que encarregar-ho a una empresa instal.ladora surt molt car i no ens ho podem permetre.

També hem fet unes primeres passades a la terra amb el tractor i hem escampat els fems dels rucs acumulat durant tot l'any. Tant la terra com els rucs ho agraeixen!!! La terra perquè la fertilitza i la deixa esponjosa i estructurada i els rucs perquè els hi agrada tenir el tancat ben net i sobretot a l'època de calor quan comencen a venir les mosques i altres insectes molestos.

 

 

 

   

 

A part d'aquestes feines més físiques, hem gaudit de l'últim mes de feina de despatx, acabant les planificacions de les plantades, escollint les llavors que ja tenim comprades i donant-li forma a una nova idea que ens ronda. Aquesta idea és complementar la producció d'horta amb la de plantes aromàtiques i medicinals. És només una idea que començarem a posar-la en marxa aquest estiu i no sabem si donarà fruits però de moment ens il.lusiona. Ja us anirem explicant!!!!