Juny 2015

Previsió Cistelles Juny 2015

 

3/6/15 10/6/15 17/6/15 24/6/15
Carbassó    
Carbassó     Carbassó      Carbassó    
1 kg Patata (Cal Rosset-Baix Llobregat-Xarxeta) 1 kg Patata (Cal Rosset-Baix Llobregat-Xarxeta) 1 kg Patata (Cal Rosset-Baix Llobregat-Xarxeta) 1 kg Patata (Cal Rosset-Xarxeta-Baix Llobregat)
Enciam
Enciam Enciam Enciam

Espinacs

Bledes Bledes
??
Pastanaga (Hortec-Vallès Oriental) (setmanals)/ceba tendra (Hort Viu-Xarxeta) (quinzenals)
Pastanaga (Hortec-Vallès Oriental)(quinzenals)/Tomàquet (setmanals)
Pastanaga (Hortec-Vallès Oriental) Ceba tendra
conserva de tomàquet
 1/2 kg mongeta tendra
Tomàquet  (Bioiris-Tarragona-Xarxeta)(quinzenals)/ceba tendra (setmanals)
Tomàquet  (Bioiris-Tarragona-Xarxeta)

Els producte en negreta són d'altres productors ecològics

 

Les Cistelles de Juny

 

Després de dos mesos, s'han acabat dues verdures de primavera, les faves i els alls tendres. Aquestes les heu trobat potser més del que haguéssiu preferit a les vostres cistelles. També ens acomiadem de les carxofes i els espàrrecs fins l'any vinent.

Juny és un mes en el que ja no comptem amb alguns cultius de primavera i comencen a treure el cap els primers fruits i verdures d'estiu però de manera molt tímida encare. De moment del nostre hort, podem gaudir dels carbassons i a final de mes de les mongetes. Per tastar els nostres primers tomàquets i cogombres haurem d'esperar encare un mes, així que els que trobareu a les cistelles seran d'un company de Tarragona.

Els nostres primers carbassons                                              Carbassoneres i tomaqueres de l'hivernacle
 

A les tomaqueres del hivernacle ja es comencen a veure els primers tomàquets i sorprèn una mica que ja els comencin a atacar les primeres erugues.

 

 

Els primers tomàquets atacats per les orugues
 
El que si que tenim i en quantitat són bledes i enciams, encare que amb aquests últims tenim un rifi-rafe amb els conills de la zona que els hi encanten i els deixen ben mossegats. És per aquesta raó que no acaben de fer-se de gran mida i optem per posar últimament 2*1 a les cistelles. D'espinacs posarem una servida la primera cistella de mes perquè la plantada que vam fer per collir-la aquest mes no ha crescut massa i no donarà per més.
 

Enciam mossegat pels conills                                                   les bledes de colors
 
De ceba tendra nostra tindrem les dues últimes setmanes de mes perquè la que hem plantat aquest any és vermella i creix més lentament i de moment anirem posant la d'uns companys d'Osona que la fan ben maca.
 
 
El patatar florit
 
El nostre patatar està maquíssim i florit. Les patates en aquesta època van creixent sota terra i quan les plantes es marxitin d'aquí a un mes, estaran preparades per la seva collita. Aquest any ja hem detectat algun escarbat de la patata però de moment els estem collint a mà i no hem necessitat de tractar amb el BT.  Fins que no les collim, les que trobareu a les cistelles de juny seran les patates primerenques del Baix Llobregat que les cullen en aquesta època.
 
 
Les primeres sembrades de pastanaga ja treuren uns dits del terra
 
Aiiii, les nostres estimades pastanagues... les primeres sembrades ja treuen uns dits del terra i ja hem passat unes quantes hores ajupits treien l'herba tossuda que està decidida a créixer més ràpid que la pastanaga. La veritat és que quan passem més d'una hora per línia traient l'herba et sents una mica boig de fer aquesta feina tan lenta però un cop feta, la pastanaga ja no hi ha qui la pari i després veus que ha valgut la pena. A veure si a principis de juliol podem collirla!!!
Fins llavors, comptem amb la pastanaga d'un productor del Vallès.
 
 

Tenim un nou amic

 

 

El cap de setmana passat vam tenir una gran sorpresa i és que un petit ruc va néixer. Resulta que la Mikaela estava prenyada i nosaltres pensant que menjava massa... no sé qui és més ruc!. Aquesta setmana hem estat més d'una estona embobats mirant al petit com corria després d'unes poques hores de néìxer i a la seva mare que el protegeix i el cuida sense descans.

 

Però no tot ha sigut contemplació d'aquestes meravelles de la vida, també hem plantat les tomaqueres, els cogombres i les carbasses. Com són cultius llargs, hem fet servir dos sistemes per evitar el creixement de les herbes. La malla antiherba en alguns i una bona capa de palla en altres.

 

   
Els cultius d'estiu
 
I les plantacions d'aromàtiques van evolucionant lentament però les plantes ja han arrelat i després de netejar-les d'herba  varies vegades les hem acoltxat amb palla perquè no tornessin a créixer.
 


Les parcel.les d'aromàtiques acoltxades amb palla evitar el creixement de les herbes

 

 

Melissa                                                           Menta                                                   Les primeres flors de la camomilla