Gener 2013

Previsió Cistelles Gener 2013
9-10/1/13 16-17/1/13 23-24/1/13 30-31/1/13
650 gr Pastanaga 650 gr Pastanaga 650 gr Pastanaga 650 gr Pastanaga
Col o Brocoli  1 Bróquil verd (La Kosturica- Llicà) Col o Brocoli  Col o Brocoli o Col.liflor
1 Manat Porros 1 Manat Porros 1 Manat Calçot 1 Manat de Porros
Carbassa Carbassa 1 Pot Conserva Tomàquet 1 Pot Conserva Tomàquet
Bossa Escarola i Rúcula 1 Manat Espinacs (Terra i Xufa-València) 1 Manat Espinacs (Terra i Xufa-València) 1 Kg Patata (Terra i Xufa-València)
1 Kg Patata (Cal Puxica-Gòsol) 1 Kg Carxofa (Terra i Xufa-València) 1 Kg Carxofa (Terra i Xufa- València) 1 Manat Bledes (Terra i Xufa- València)

Els productes en negreta són d'altres productors ecològics.

Es poden produir canvis en el contingut de les cistelles en funció de la disponibilitat dels productes

 

Les Cistelles de Gener

Aquest mes comença de ple la temporada de carxofes. Fins ara malgrat hem intentat començar a introduir-les en alguna de les cistelles del mes passat no ho hem aconseguit. És un producte amb molta demanda i nosaltres no les produïm degut al clima en el que ens trobem, així que ens veiem obligats a comprar-les a altres productors. Els companys de la Xarxeta que es troben a St. Vicens dels Horts amb els que havíem programat aquest cultiu per les nostres cistelles finalment no en tenen suficient i hem de comprar-les als proveïdors Terra i Xufa de València. Tenim previst començar a posar-les a aquesta primera setmana de gener i  si tot va bé, cada quinze dies.

Un producte que trobareu cada setmana a la cistella serà les pastanagues. A partir d'ara, les prepararem a granel en bosses ja que les fulles estan molt lletges i no podem fer manats. Us comento que no les netejarem perquè d'aquesta manera es conserven en molt millor estat. 

També tindreu  cada setmana  Col o Brocoli o Col.liflor, intentant no repetir dues setmanes seguides. Us recomano provar la col saltejada amb altres verdures, realment li dona un gust dolcet molt bo!

El porro el posarem 3 setmanes i descansarem la tercera setmana en la que trobareu un manat de ceba calçot. El calçot el podeu fer servir com qualsevol altre ceba perquè en realitat no deixa de ser una ceba encare que amb un gust especial. També el  podeu preparar al forn o arrebossat amb tempura i acompanyat amb  salsa romesco. Els calçots també els trobareu amb terra perquè es fa molt difícil netejar-los i que quedin ben nets.

Trobareu carbassa les dues primeres setmanes del mes i un pot de la nostra conserva de tomàquet les dues últimes. Hem decidit fer-ho així en comptes d'alternar-lo perquè els cistellaires quinzenals puguin tenir més varietat.

Aquesta primera setmana de gener posarem les últimes bosses d'escarola i rúcula com hem anat fent el mes anterior i les dues següents setmanes 1 Kg de patates de Gòsol dels de Cal Puxica.

Per acabar, veure-ho que hi han alguns caselles que queden en ¿? a la previsió del mes. Encare no sabem quins productes posarem aquestes setmanes i prefereixo no avançar-me però si és possible ens agradaria que fossin bledes o espinacs, no podran ser del nostre hort perquè ja no tenim però sí d'altres productors que ens puguin oferir.

Cada mes, intentem fer la previsió el millor que podem en funció de les nostres possibilitats però ens és molt difícil quadrar amb el gust de tothom, així que sobretot, no dubteu en demanar-nos algun canvi a la cistella si el contingut d'alguna d'elles no us va bé!!!


Tornem a la feina després de les Vacances de Nadal

Després d'un dies de desconnexió, tornem a la feina. L'hort ens l'hem trobat una mica sec per les altes temperatures dels últims dies i la falta de pluja. No el podem regar perquè el reg el tenim desmantel.lat. Aquest mes hem de netejar la bassa perquè amb els anys es va omplint de sediments i la seva capacitat és menor. Haurem d'esperar a la lluna vella de final de mes perquè sembla ser que així les infiltracions són menors. 

Ara comença el compte enrere!!!  Tenim un mes i mig per acabar de fer els arreglos que vam començar el mes passat i encare no hem acabat. Acabar de desbrossar el canal de reg que omple la bassa, canviar algunes peces trencades perquè no s'escapi l'aigua, desbrossar i arreglar el pastor elèctric de l'hort perquè no puguin entrar els pors senglars, arreglar les pèrdues d'aigua dels tubs de reg i alguna coseta més que anirà sortint.

A finals de febrer començarà la nova època de plantació i podrem començar a sembrar una mica de tot, bledes, espinacs, pastanaga, enciams, pèsols.... i per això és molt important que ho tinguem tot a punt perquè a partir d'aquest moment, la major part del temps el dedicarem a tenir cura dels cultius. 

Tenim el tractor en reparació ja que malgrat funciona, és molt vellet i necessitava  algunes reparacions per deixar-lo a punt per la nova temporada. En quant el tinguem arreglat a finals de mes, s'haurà de treballar la terra perquè quedi llesta per les plantacions.

I molta feina de gestió.... La subvenció tal i com ja esperàvem ens està donant molta feina i alguna que altre preocupació..... però finalment esperem que valgui la pena!!!