Febrer 2015

 

Previsió Cistelles Febrer 2015

 

4/2/15 11/2/15 18/2/15 25/2/15
1 Kg Carxofa (Martí Rosell-Maresme) 
1 Kg Carxofa
Col (setmanals) o bròquil (quinzenals) (Martí Rosell)
 Enciam (quinzenals. Maria Riera) o col.liflor (setmanals. Martí Rosell)
Col, bròquil o brocoli (Martí Rosell-Maresme)
1 kg Patata (Cal Puxica- Gòsol) 1 kg Patata (Cal Puxica- Gòsol) 1 kg Patata (Cal Puxica- Gòsol)
Enciam (Maria Riera-Palafolls) Col, bròquil  (Martí Rosell)
Enciam (Maria Riera) Conserva tomàquet

1 manat Espinacs

Espinacs
Bledes (Maria Riera) Espinacs (Maria Riera)
1 Kg ceba seca (Aragó) 1 Kg Ceba seca (quinzenals) o porro
1 Manat Porro 1 Manat Porro o ceba (setmanals)
1 Manat Pastanaga Remolatxa 1 Manat Pastanaga

carbassa (Bioiris-Xarxeta-Tarragona)

Els producte en negreta són d'altres productors ecològics

 

 

Les Cistelles de Febrer

 

Malgrat ens agrada l'hivern perquè ens permet relaxar el cos i gaudir del recolliment, a vegades somiem poder plantar i tenir collites noves i tendres durant tot l'any. Ens sentim tan orgullosos quan us oferim les verdures en el seu punt.... però la realitat és un altre, i ben mirat no crec que aguantaríem tot l'any el ritme de l'estiu!
 

Al febrer entrem de ple a l'època de l'escassetat de verdures en el nostre hort i el nostre magatzem. Hem acabat les patates i les carbasses estan a punt de fer-ho però encare tenim una bona pila de pots de conserva de tomàquet d'aquest estiu.

 

els porros envoltats de terra en repòs                                             les verdures de fulla protegides del fred a l'hivernacle
 

A l'hort anem esgotant les verdures que resisteixen l'hivern com els porros, pastanagues, xirivies, remolatxes, raves, api-rave i calçot. També ens queden cols verdes i llombardes malgrat no les estem aprofitant molt perquè no han crescut suficientment.

A l'hivernacle podrem tenir alguna collita més d' espinacs i bledes, però fins l'abril-maig no collirem nous cultius com els alls tendres i les faves.

Per completar la cistella i oferir-vos més varietat, ens estem organitzant amb la xarxa local de la Xarxeta per poder comprar conjuntament a productors que es troben en climes més benignes.

Prioritzarem els productors del Baix Llobregat i Tarragona de la Xarxeta i els productes que ells no ens puguin subministrar els anirem a buscar a productors ecològics el més local possible com el Martí de la Feixa Verda del Maresme i la Maria Riera de Palafolls i només quan això no sigui possible haurem de recórrer a distribuïdores de producte ecològic.

De fruita, continuarem comprant la poma de Lleida, les taronges, mandarines i llimones de València o Tarragona i ens estem organitzant per poder oferir-vos plàtans.

 

 

Aquesta vegada ha sigut el Vent....

 

  

Així és com ens vam trobar un dels hivernacles el divendres passat.

 

El primer cop dur de l'any no s'ha fet esperar i la nit del passat dijous va bufar un vent molt violent que va destrossar un dels dos hivernacles. El plàstic s'ha trencat i malgrat l'estructura sembla que no ha patit molts desperfectes, una part ha quedat afectada.

Amb el temps acabes assumint que no pots fer res davant els efectes del clima i  intentem prendre els cops amb filosofia i la veritat és que últimament estem agafant una certa pràctica.

A banda de les pèrdues econòmiques que suposarà comprar el plàstic, arreglar l'estructura i pagar a l'instal.lador perquè ho torni a muntar, a vegades el més dur és l'efecte que tenen aquestes situacions en la nostra capacitat de tornar a il.lusionar-nos.

Aquestes paraules no tenen l'objectiu de queixar-nos ni fer-nos les víctimes però creiem que és bo que compartim també aquests moments amb vosaltres perquè tots siguem conscients de que produir aliments , malgrat totes les satisfaccions que ens dona, te les seves parts fosques i no són les hores que passes amb l'esquena doblada sinó que és veure més sovint del que ens agradaria, com es destrueix el que has creat amb esforç i has de tornar a començar.

 

 

Dies enrere vam netejar d'herba, preparar i adobar la terra i finalment plantar una nova plantada de bledes i espinacs a l'hivernacle
 

Aquesta vegada hem sigut més ràpids de reflexes i ja hem mogut els fils perquè vinguin els del Departament d'Agricultura que ja comencen a pensar que som una mica gafes. A veure si aquesta vegada  l'administració ens dona un cop de mà als afectats per aquestes ventades per sufragar algunes despeses. No comptem amb això però almenys ho intentarem.

  

Taller de Cuina a les festes de Stª Mª de Palautordera

 

 

 

Però no tot han sigut penes aquest començament d'any. Volem donar les gràcies a la Cooperativa de consum ecològic “La Cortera” que va organitzar un taller de cuina a les festes de Sant Proget de Stª Mª de Palautordera per recolzar-nos després de la pedregada d'aquest estiu.

 

El taller tenia una dobla intenció. Donar recursos per cuinar verdures d'hivern als socis de la cooperativa i així incentivar la seva compra i donar-nos a conèixer a altres persones del poble.

 

Vam quedar molt contents del resultat del taller. Aquest estava impartit per l'Alf Mota de Macroseny que ho va fer de meravella com sempre i van venir molts cooperativistes i gent del poble.

 

 

El que es pot fer amb verdures com la col llombarda i el rave negre. Riquíssim!!!!
 
Per cert, després del taller m'he inspirat per fi per incloure un apartat a la web amb les receptes de Macroseny i les ecocistelles de Verdulea i espero seguir inspirada per anar afegint de noves.

 

Gràcies a tots!!!