Febrer 2013

Previsió Cistelles Febrer 2013
6-7/2/13 13-14/2/13 20-21/2/13 27-28/2/13
Pastanaga Pastanaga Pastanaga Pastanaga
1 Manat Porro 1 Manat Calçot 1 Manat Calçot 1 Manat Porro
Carbassa Carbassa Pot Conserva Tomàquet Pot Conserva Tomàquet 
Bròquil Romansesco (Terra i Xufa-València) Col.i.flor (Terra i Xufa-València) Col ¿?
1 Kg Carxofa 1 Manat de Bledes (Terra i Xufa-València) ¿? 1 Kg Carxofa
Enciam (Terra i Xufa- València) Enciam (Terra i Xufa- València) 1 Kg Patata (Vitoria) 1 Kg Patata (Vitoria)

Les Cistelles

El contingut de les cistelles del mes de febrer serà molt similar al mes anterior. La pastanaga la seguirem posant cada setmana perquè encare tenim per collir al camp, ens agrada i tendim a pensar que a la resta del món també però si comenceu a notar una acumulació de pastanagues a les vostres neveres, no dubteu en dir-nos de canviar-la per un altre producte.

La cistella també portarà sovint  porro però aquest el combinarem alguna setmana per un manat de calçot com vam fer el mes anterior. Malgrat el calçot estem acostumats a menjar-lo a la brasa, espero que els hageu  aprofitat a la vostra cuina. I si algú  estar pensant fer una calçotada amb els amics o la família, no dubteu en demanar-nos que surten molt bons i bé de preu!!!.

Encare tenim per unes servides més de pots de conserva de tomàquet i de carbassa (segurament per aquest mes i també març). Altres anys hem tingut més problemes de conservació amb la carbassa, però aquest any la majoria estan perfectes i sembla ser que podrem aprofitar la major part de la collita d'aquest estiu.

De productes de fora de la finca, tindrem les crucíferes (col, bròquil...) que gairebé ja hem liquidat del camp, les carxofes, 2 servides al mes ara que sembla que no tenim problemes per aconseguir-les i alguna setmana de bledes. Ja sé que molta gent els hi te una mica d'antipatia, però penseu que es poden cuinar tant al vapor amb patates com per fer guisats amb llenties o cigrons o també perquè no, amb pasta amb panses i pinyons igual que els espinacs.

Per últim les cistelles portaran 1 kg de patates dues setmanes i 1 enciam les altres dues.

Venen temps difícils per la fruita dolça, aquest any amb la pedregada, la producció dels Germans Coll, els nostres proveïdors, s'ha quedat molt curta i estan acabant la poma golden i la pera conference 4 mesos abans del previst. De totes formes, encare tindrem per una setmana de poma golden i més endavant potser provem una que ens han rebaixat de preu perquè té picades. Ja us anirem informant.

 

Cosetes de l'hort i del projecte

El mes de gener hem acabat de desbrossar i d'arreglar el canal de reg i a finals de mes amb la lluna vella, ha vingut la màquina per buidar la bassa de l'acumulació de sediments. Com te una fissura per on perd molta aigua  s'ha d'arreglar. Sembla ser que estarem a temps d'arreglar-la i tornar-la a omplir per poder regar les plantacions i sembres del mes de febrer. Estem de sort perquè el paleta farà la feina  aquesta setmana i no haurem d'esperar fins la propera lluna vella. . ja hem vist que al camp no pots anar amb presses, per molta presa que tinguis......

Ja tenim  el tractor arreglat i ens ha costat un ull de la cara!! de fet portem aquest any gastat en reparacions el que teníem previst gastar en 3 anys.  Deixant de banda el tema econòmic, hem pogut trinxar les restes dels cultius d'hivern per començar a preparar la terra perquè estigui a punt a final de mes per les plantacions..

El tema  subvenció el tenim una mica parat  per imprevistos burocràtics d'última hora que ens  han paralitzat però confiem que s'arreglin i poder seguir tirant endavant i començar a fer les inversions que tenim previstes.

Seguint amb el tema econòmic,  ara que ens estem posant més en serio a fer números, ens adonem d'alguna cosa que ja intuíem; actualment amb el número de cistelles que fem (45 de mitja a la setmana més les comandes de les copes), no surten els números, així que si volem que el projecte sigui sostenible, ens tenim que moure per augmentar el numero de cistelles i també millorar la producció, sobretot de cara a tenir més producte a l'hivern per ser més autosuficients. 

Ens els propers mesos tenim previst fer un intercanvi amb la Clara, una cistellaire del Clot  perquè ens ajudi a fer un material de difusió xulo i el 14 de febrer fem una xerrada a l'Ateneu del Clot per explicar el nostre projecte, a veure si s'anima més gent a provar les nostres cistelles. 

En definitiva, hem començat aquest any amb molts propòsits i  il.lusions posades en el 2013, a veure el que ens te preparat....