Abril 2015

 

Contingut Cistelles Abril 2015

 

1/4/15
8/4/15
15/4/15 22/4/15  29/4/15
1 Manat Bledes 1 Manat Espinacs (setmanals) o 1 Manat Bledes (quinzenals) 1 Manat Espinacs Espinac o Bledes  Bledes
1 Manat Pastanaga (Hortec-Vallès Oriental) 1 Manat All tendre 1 Manat All tendre 1 Manat Pastanaga (Hortec-Vallès Oriental) 1 Manat All tendre
1 Manat Porro 1 Manat Ceba Tendra (setmanals) o 1 Manat Porros (quinzenals)
1 Manat Ceba Tendra (quinzenals) o 1 Manat Porros (setmanals)
1 Kg Faves Conserva Tomàquet
Carbassa (Miquel Riera-Palafolls) (setmanals) o Col (La kosturica-Xarxeta) (quinzenals) 1 Kg Carxofa (Martí Rosell-Maresme) 1 Manat Espàrrecs (Elohim-Calanda) (setmanals) o 1 Kg Carxofa (quinzenals) 1 kg Carxofa (setmanals) o 1 Manat Espàrrecs (quinzenals) 1 Manat Esparrecs
1 Coctel Amanida (Maria Riera-Palafolls) Col.liflor (Maria Riera-Palafolls)
Broquil verd (quinzenals) o Enciam (setmanals)  Conserva Tomàquet
 1 Kg Faves
1 Kg Patata (Cal Puxica-Gòsol)
1 Kg Patata (Cal Puxica-Gòsol) 1 Kg Patata (Cal Puxica-Gòsol) 1 Kg Patata (Cal Puxica-Gòsol) 1 Manat Ceba tendra

  Els productes en negretes són d'altres productors ecològics

 

Cistelles d'Abril

 

Arribats a la fi de l'hivern i abans de que arribin les primeres collites de primavera, es fa difícil preveure quin contingut tindran les cistelles del mes. Ben aviat, acabarà la temporada de verdures com el porro, les crucíferes (cols i companyia) i les carbasses i començarà la temporada dels alls i cebes tendres, espàrrecs i faves.

Les cistelles portaran del nostre hort  porros,  espinacs i  bledes, conserva de tomàquet, alls i cebes tendres i a final del mes les primeres faves.

De productors ecològics externs les cistelles portaran els enciams i el coctel d'amanida de la Maria Riera de Palafolls, els espàrrecs dels Elohim de Calanda, la carxofa del Martí Rosell del Maresme, la patata de Cal Puxica dels Pirineus i la pastanaga d'Hortec provinent de Caldes de Montbui.

Pel que fa a la fruita, continuarem oferint plàtans de productors ecològics de Canàries, els cítrics de la Cooperativa Aiguaclara de València i d' Ecoebre de Tarragona i alguna setmana més de poma, ja que la seva temporada està arribant a la seva fí i cada cop ens costa més trobar-la. La que oferirem aquest mes prové de França i és de la varietat Juliet, molta bona de gust i la única varietat al mon que s'ha seleccionat per cultivar-la en producció ecològica.

 

Ja tenim muntat l'hivernacle que ens van tirar a terra les ventades!!!!!!
 

Quin pes ens hem tret de sobre!!! Ja tenim l'hivernacle muntat!!!! Ha sigut un procès llarg. Després de desestimar encarregar la feina a una empresa externa per motius econòmics, ens vam posar en marxa, però poc a poc, per asseguar-nos fer la feina ben feta. Primer vam començar a arreglar, muntar l'estructura i fer la zanja per enterrar el plàstic i aquests últims dies aprofitant que no feia ni gota de vent, ens hem atrevit a posar el plàstic. Va ser un dia difícil, amb moments en que pensàvem que no seriem capaços però al final ho hem aconseguit i no ha quedat malament. Esperem que aguanti.....

Aquí us deixo unes imatges, llàstima que les més espectaculars posant el plàstic no les vaig puguer fer.

 

Així va quedar l'hivernacle al febrer           Muntant l'estructura                                 Fent la zanja per enterrar el plàstic

Posant el plàstic. Encare que falten les fotos més divertides....

 

Després de dues setmanes plujoses i fresquetes on a Can Prat hem estat ben al mig dels núvols, s'agraeixen aquests darrers dies de bon temps. El sol brilla casi tot el dia i no fa ni gota de vent. Sense manca d'aigua i amb les bones temperatures les plantes creixen a un ritme espectacular.

Ja tenim a punt els alls i les cebes tendres i les faves estan maquíssimes i carregades de flors que es convertiran en favetes durant les properes setmanes i que començarem a collir a final de mes.

 

 

Les faves, els alls i les cebes tendres
 

Els últims mesos de l'hiverns sempre se'ns fan difícils perquè veiem l'hort buit i encare que sabem que és una limitació del clima, no podem evitar sentir-nos una mica tristos. Per això quan s'apropa la primavera encare que sabem que a partir d'ara ja no pararem quiets, ens agafa unes ganes boges de començar la nova temporada.

Una feina pròpia d'aquesta època i que ens fa sentir l'arribada de la primavera, es fer el planter. De moment, hem sembrat les primeres safates de flors i aromàtiques que acompanyaran les verdures del nostre hort i també del tomàquet que plantarem al mes de maig. Aquesta és una feina que gaudim molt. Ens quedem encantats veien la diversitat de formes, tamanys i olors que tenen les llavors i realment és màgic enterrar-les en terra i veure com en pocs dies, només regant-les i amb una mica de calor, neixen.

 

 

Ja hem fet la primera plantada d'enciams, remolatxes, bledes i cebes a l'exterior i que collirem durant el mes de juny i ens els propers dies esperem poder plantar totes les cebes que collirem seques al mes d'agost i sembrar les primeres pastanagues de la temporada.

També tenim la patata de sembra, en caixes i a les fosques perquè grillin i les puguem plantar en els propers dies. De fet ja haurien d'estar plantades però les pluges d'aquestes darreres setmanes no ens ho han permès. Haurem d'esperar a que la terra s'aixugui per preparar els solcs on enterrarem les patates.

 

     

Les patates grillant-se per poder ser plantades