Abril 2013

Cistelles Abril 2013
3-4 d'abril 10-11 d'abril 17-18 d'abril 24-25 d'abril
1 Manat Pastanaga  1 Manat Remolatxa (Maria Riera-Palafolls) 1 Manat Pastanaga  ??
1 Manat Porro 1 Manat Porro? 1 Manat d'Alls Tendres 1 Manat d'Alls Tendres
1 Kg Patata (Vitoria) 1 Kg Patata (Vitoria) 1 Kg Patata (Vitoria) 1 Kg Patata (Vitoria)
1 Manat d'Espàrrecs (Calanda) 1 Manat d'Espàrrecs (Calanda) 1 Kg Carxofa (Terra i Xufa-València)? 1 Kg Carxofa (Terra i Xufa-València)?
1 Col 1 Manat Bledes (Maria Riera-Palafolls) 1 Manat Bledes (Maria Riera-Palafolls) 1 Kg Faves??
1 Enciam (Verdolaga-Les Franqueses-Xarxeta) 1 Bossa Barreja mitzuna,rucula.. (Maria Riera-Palafolls) 1 Enciam (Verdolaga-Les Franqueses-Xarxeta) 1 Bossa Barreja mitzuna,rucula.. (Maria Riera-Palafolls)

Les cistelles del mes d'abril

 

Les cistelles d'aquest mes continuen portant poquet producte del nostre hort:  les cols de la primera setmana, els porros,  pastanagues  i amb una mica de sort i bon temps els alls tendres de les dues ultimes setmanes i potser algun kg de Faves, però això ho haurem de veure sobre la marxa.

Aquest mes les cistelles portaran un Kg de patates setmanal, un manat de pastanagues cada dues setmanes i les alternarem amb una setmana de remolatxa i algun altre producte que encare és incògnita. També alternarem l'enciam amb la barreja de petites fulles. 

D'aquests m'agradaria comentar-vos que per una millor conservació sobretot de l'enciam, és molt important que el guardeu dins d'una bossa o  el netegeu sense tallar amb ganivet i el guardeu esbandit a punt per menjar dins un tuper. D'aquesta manera la podreu aprofitar durant mes d'una setmana.

De la barreja de petites fulles, us recomano menjar-les acompanyades d'enciam o d'amanida de qualsevol tipus (pasta, arròs.....).

Aquesta primera cistella del mes portarà segurament les ultimes cols de la temporada. Veureu que son petites i per això us posarem un 2*1. Hem esperat a que tinguessin  una mida normal però ara les hem de collir abans de que arribi el bon temps i s'espiguin. La resta de setmanes portaran 1 manat de Bledes i potser les primeres Faves de la temporada!!!!!

Les dues primeres setmanes portaran els últims porros i les dues ultimes els nostres alls tendres.

Com a novetat, comença la temporada d'espàrrecs, mmmmm!!!  així que trobareu 1 manat d'espàrrecs de la gent d'Elohim de Calanda amb els que treballem des de fa variïs anys. Les dues ultimes possiblement trobareu les ultimes carxofes.

 

A l'hort

 

Durant el mes de març hem tornat  a ressembrar els pèsols, espinacs, pastanaga i rucula que vam sembrar  a finals de febrer ja que  les pluges i la neu que hem tingut durant el mes creiem que no li van anar molt bé i no germinaven normalment.

També hem sembrat cigrons com una proba ara que hem recuperat una ventadora molt antiga amb la que intentarem netejar els cigrons i hem fet una segona plantada d'enciams, bledes, remolatxes i cebes i aquest mes farem un altre per anar collint en els propers mesos de manera escalonada

Les faves i els alls tendres van fent i al final d'abril o principis de maig ja podrem començar a collir.

Durant aquesta primera setmana d'abril, farem la sembra de la patata. Tenim les patates de llavor que vam comprar fa temps en caixes a la foscor perquè treguin els grills i aquesta setmana les tallarem en trossos. Si el temps ens deixa prepararem la parcel.la de terra i les plantarem donant una planta cada tros de patata!!